Министър-председателят Бойко Борисов представи днес пред Европейския парламент приоритетите на българското председателство на

...
Министър-председателят Бойко Борисов представи днес пред Европейския парламент приоритетите на българското председателство на
Коментари Харесай

Борисов в ЕП: Оставяме лидери на големи държави да взимат решения, после се сблъскваме с проблеми

Министър-председателят  Бойко Борисов  представи през днешния ден пред Европейския парламент приоритетите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Основните са четири - бъдещето на младежите в Европа, Западните Балкани и свързаността в района, сигурна и постоянна Европа и цифровите умения.

„ По Западните Балкани има няколко разновидността. Ние предложихме един, който не носи опасности за Европейски Съюз. Ясно знаем, че в мандата на тази Комисия няма да има признати страни в Европейски Съюз “, акцентира Борисов. Сега е точният миг, когато ясно и почтено би трябвало да бъде казано на страните от Западните Балкани , когато могат да чакат да бъдат признати, счита той.

„ В моменти народите на Балканите откровено чакат, че най-после ще имат проект за присъединение към Европейски Съюз. България и Република Македония дадоха един същински образец, че с такт и доброномереност могат да вземат решение проблеми и да не идват при вас с проблемите си. Договорът, който години се влачеше, беше подписан наскоро и утвърден тези дни от македонския парламент, уповавам се, че идната седмица това ще го направи и българският “, сподели Борисов.

Българският министър председател изрази вяра, че скоро ще се реши и въпросът за името сред Македония и Гърция и Скопие доста скоро ще стане член на НАТО и Европейски Съюз.

Борисов е безапелационен, че трябва да се създадат вложения в инфраструктурата на Балканите, с цел да имат бъдеще младите в района и те да не се обезлюдят. „ Ако ние не го създадем, Русия, Турция, Китай ще го създадат, тъй като имат ползи на Балканите “, добави българският министър председател.
„ Сега е моментът да дадем вероятност на Балканите. Стабилността на Балканите директно дава отговор за стабилността на Европа “, безапелационен е Борисов. " Изходът е европейска вероятност ", добави той и изрази вяра, че Таяни и Юнкер ще поддържат тази концепция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР